Lichaamsgerichte Psychotherapie , moet je onderscheiden van Hydro- of Watertherapie.

Bij de LPT (Lichaamsgerichte Psycho Therapie) wordt gewerkt in een zwembad , waar de therapeut je begeleidt en ondersteunt in water van +32/33°C. De therapeut(e) zal je met vloeiende bewegingen door het water laten glijden en gedurende de sessie wordt je gevraagd om bepaalde punten te raken. Je lichaam en geest staan centraal , je gevoel , je raakpunten jouw angst en je vertrouwen komen hier aan bod. Je vaart weg doorheen je verleden om zaken op punt te zetten, zaken los te laten. De gewichtloosheid , de warmte, het vertrouwen, ….. nemen jou mee naar een andere plek. een plek waar je alles kan loslaten.

Ik heb een opleiding  Bio-energetica , dit is een lichaamsgerichte methode, ontwikkeld door Alexander Lowen. Deze methode is erop gericht om blokkades van spanningen die zich in het lichaam vast zetten, los te laten en een goede doorstroming van energie te bevorderen.

Door middel van oefeningen met ademhaling, het laten trillen of losschudden van het lichaam, uitrekken en spontane bewegingen, massage, lichaamshouding en expressie, worden lichaam en geest weer in balans gebracht en wordt de vitaliteit en levenskracht bevorderd.

Als u woedend bent wat gebeurt er ? Wij worden rood , zweten, spannen ons nek en schouders, wij roepen, maken gebaren enz…

Als u angst hebt wat gebeurt er met u lichaam ? Je krijgt koud of warm, je trekt je schouders op , je zet stappen terug , je schreeuwt of weent , je wordt stil , je trekt je terug, enz….

Alle psychische problemen worden opgeslagen in ons lichaam. Niet kunnen slapen , hoofdpijn, nek/schouder klachten, spierpijn, darmklachten, eetstoornissen , tinnitus, geen “drive”, of moedeloos.

Bepaalde psychiaters of dokters gaan zelfs zo ver om te zeggen dat als u psychisch zwak bent je ruimte creëert om ziektes te laten ontstaan.

Het doel van mijn lichaamsgerichte psychotherapie in het water is om het geheel te zien, het bereiken van een tevredenheid op een gezonde manier met gesprekken en behulp van het lichaam.

Ik analyseer niet alleen u verhaal , ik zie ook de taal van u lichaam. Bij het lichaamswerk  die gepaard gaan met zachte bewegingen in het water voelen wij die blokkades aan en proberen die los te maken.

Met behulp van het warme water, het effect van spanning en ontspanning en door de innigheid van de situatie ontstaat er een sfeer die ruimte geeft. Je laat je lichaam verstaan, geeft de vrijheid los te laten, geeft jou vertrouwen en tenslotte u “echte” eigen te zijn.

Wil jij hier meer over weten, kan je steeds contact opnemen.