Relatietherapie

Waarom is ons liefde aan het kapot gaan ?Waar zit de vrolijkheid die wij ooit hadden ? Waar is de aantrekkingskracht naartoe ?

Waarom kunnen wij niet meer met elkaar spreken zonder ruzie te maken ?Waarom kunnen wij niet meer gewoon met elkaar omgaan ?

Allemaal vragen , en niet alleen deze, nog veel meer vragen waar jij of jullie samen geen antwoordt meer op krijgen.

Wij studeren, wij maken een rijbewijs, wij leren in onze hele jeugd van alles en nog wat, maar hoe u een relatie goed houdt?

Wij leren (niet) van onze ouders, wij zien hoe zij zich gedragen binnen een relatie. Wij zien hoe de sociale contacten worden gelegd, en onderhouden, doch niet veel meer dan dat.

Een relatie starten, dat kan nog zonder al te veel problemen, maar een relatie onderhouden, die ervaringen moeten wij tenslotte alleen maken. Het is niet gemakkelijk maar het is wel een avontuur, een uitdaging waar we naar uitkijken .

Samen seksualiteit beleven/ervaren, warmte geven/nemen, samen zich sterk voelen, een leven opbouwen, hetzelfde doel nastreven. Er kan zoveel mis gaan, er zit overal een levensverhaal achter, angsten, ervaringen, verwachtingen, gelijke kansen, sociale media, de druk en snelheid waarmee we leven, en zoveel meer.

De basis van een relatietherapie is dat iedereen gelijkgesteld is met

Vertrouwen , respect en openheid …

soms heeft een koppel genoeg aan een enkele sessie, soms meerdere. Het is zoeken naar oorzaken, luisteren naar ieder zijn verhaal.

Als therapeute zal ik een neutrale structuur vormen waar ieder zijn verhaal aanhangt. Een verhaal dat een orde brengt om jullie bewust te maken en te laten zien wat er allemaal gebeurd is , of wat er allemaal niet gebeurt en wat er nu is.

Het kan dat één partner start en dat kan ook al helpen om weer in gesprek te komen. Of jullie komen als koppel bij mij, wat confronterend zijn kan, maar tenslotte zijn jullie die personen waarover het gaat , ik ben hier de moderator, de neutrale persoon die u het vertrouwen geeft.

Mijn visie in al mijn therapieën is, de persoon met respect tegenover staan, en daar uit te halen waar zij/hij staat. En eens de basis is gecreëerd vertrouwen, respect en openheid kunnen wij snel tot een resultaat komen.

En ja soms gebeurt het dat een koppel tot een resultaat komt waar de relatie beter beëindigd wordt. Maar die keuze komt dan pas als beidden inzien dat zij beter verder gaan als zeer goede vrienden , dan uit elkaar te lopen en verder te leven als vijanden.

Seksualiteit

Seksualiteit is een ruim en subjectief begrip voor alles wat te maken heeft met gevoel. Het houdt veel meer in dan alleen maar vrijen of geslachtsgemeenschap. Seksualiteit is lichamelijk, emotioneel en kan alleen of samen met anderen worden beleefd. Het kan op verschillende manieren met als voorwaarde dat men elkaars grenzen respecteert. Seksuele gevoelens en behoeften heeft iedereen.

Heb je eender welke vraag over dit thema wat nog steeds in de taboe sfeer ligt. Stel ze in alle vertrouwen. Dat kan zowel over seksualiteit in de relatie, traumatische gebeurtenissen, als geaardheid.